تاثیر ویتامین د بر کرونا

vitamin d and covid 19

تاثیر ویتامین د بر کرونا

آیا ویتامین D میتواند مانع ابتلا به کرونا شود؟

به گزارش پایگاه اینترنتی فاکس نیوز محققان دانشگاه شیکاگو دریافته اند که از میان مبتلایان به ویروس کووید 19 ، تعداد افرادی که از کمبود وینامین دی رنج می برند، دو برابر دیگران است.
به گفته این محققان ویتامین دی با تاثیر بر ماده “روی” می تواند تکثیر این ویروس را کاهش دهد. هرچند که محققان پاسخ به این سوال را که آیا ویتامین دی می تواند مانع ابتدا به کرونا شود را موکول به تحقیقات تجربی بیشتر کرده، اما بصورت کلی، ویتامین دی می تواند در پیشگیری از عفونت ها تاثیرگذار باشد.

چند ماه پیش نیز اداره بهداشت عمومی انگلستان با توجه به تعطیلی و در خانه ماندن شهروندان، مصرف ویتامین دی را توصیه کرده است.

بطور کلی مصرف این ویتامین به افرادی که کمتر در معرض تابش نور خورشید می باشند، توصیه شده است. همچنین در نیمه دوم سال با توجه به کاهش طول روز و پوشانده شدن قسمت های بیشتری از بدن، خطر کاهش ویتامین دی باید جدی گرفته شود.

 

ویتامین د

ویتامین دی از ویتامین های محلول در چربی می باشد. نور خورشید ظهر (حدود ساعت 10 الی 3) عمده منبع این ویتامین می باشد. این ویتامین در واقع نوعی هورمون است و برآورد می شود که با 2600 ژن در تعامل باشد. تخمین زده می شود که بیش از یک میلیارد نفر در جهان به فقر ویتامین دی مبتلا باشند و با توجه به قرنتینه های مربوط به کرونا این تعداد در حال افزایش می باشد.

 

منابع ویتامین د

به طور کلی عمده منبع ویتامین دی نور خورشید می باشد. اما منابع زیر نیز دادی مقادیری از این ویتامین می باشد:

  • روغن جگر ماهی
  • ماهی های چرب (سالمون – ساردین)
  • قارچ هایی که در نور خورشید یا UVB بوده اند
  • نوشیدنی های حاوی ویتامین دی

 

عوارض مصرف زیاد (مسمومیت) ویتامین د

  • خستگی مفرط
  • به هم ریختگی دستگاه گوارش
  • تکرر ادرار
  • فراموشی

مصرف بیش از اندازه ویتامین دی می تواند باعث ایجاد دوز مازاد در بدن شود و با توجه به ذخیره شدن این ویتامین در چربی، مسومیت ایجاد شده می تواند تا مدتی پس از پایان مصرف نیز در بدن باقی بماند.
لازم به ذکر است که میزان ویتامینی که بصورت رژیم غذایی یا قرارگرفتن در معرض نور آفتاب به بدن وارد می شود، به هیچ عنوان باعث مسومیت نمی شود.

No Comments

Post A Comment