03 دی لیست کارخانجات تولید رب گوجهفرنگی
با توجه به تولید بالای گوجه در ایران، صنایع وابسته به آن در جهت تولید رب (کنسرو) فعالیت بالقوهای دارند. لذا بهترین برندهای جهانی در ایران برای رب گوجه پدید آمده است.
در ایران کارخانههای زیادی وجود دارد که در ارتباط با گوجهفرنگی به تولید انواع محصولات پرکاربرد میپردازند که خوشبختانه در صادرات نیز نقش دارند.
با توجه به تولید باکیفیت رب گوجهفرنگی توسط کارخانههای معتبر، همه مراکز فروش باکمی جستوجو میتوانند بهترین مارک و برند گوجه و رب مخصوص آن را برای فروش بهصورت عمده و درنهایت کیفیت و قیمت مثالزدنی تهیه کنند.
بهترین رب گوجهفرنگی ازنظر افراد میتواند متفاوت باشد ولی مسلماً معیارهایی برای تشخیص رب گوجهفرنگی خوب از رب نامرغوب وجود دارد. در این مقاله سعی کردهایم بهترین برندهای رب گوجهفرنگی و لیست کارخانجات تولید رب گوجهفرنگی را در اختیار شما قرار دهیم. آنچه خواهید خواند بهاینترتیب به شما ارائه میشود:
- سرگذشت گوجهفرنگی
- ویژگیهای بهترین رب گوجهفرنگی ایرانی
- لیست کارخانجات تولید رب گوجهفرنگی
سرگذشت گوجهفرنگی
در گذشته صیفیجات یا تابستانیها در فصول سرد اصلاً به دست نمیآمدند و مردم به ناچار راههایی برای نگهداری آنها در زمستان مییافتند. انگورها را در زیرزمینها آویزان میکردند و هندوانه و خربزه را زیر کاه نگه میداشتند و گوجهفرنگی را در آب نمک میگذاشتند.
تا همین چند سال پیش و قبل از رواج انواع کشتهای جدید گلخانهای، زمستانها گوجهفرنگی به دست نمیآمد. اندک محصولی هم که از جنوب میرسید، قیمت گزافی داشت.
تا دهه پنجاه شمسی، کارخانههای رب گوجهفرنگی یکی، دو تا بیشتر نبودند و کدبانویان سنتی اغلب رب کارخانهای را نمیپسندیدند و هر پاییز، خود دستبهکار پختن رب گوجهفرنگی برای شش ماه سرد سال میشدند. علاوه بر پختن رب، گوجهفرنگیهای کوچک را هم در آبنمک غلیظ میانداختند و در گوشهای خنک نگاه میداشتند و به وقتش از آن استفاده میکردند.
گوجهفرنگی، میهمان تازهپرسیده اما چنان عزیز شدهای بود که زود سر از سفرههای شهری و روستایی درآورد و کشت آن رواج پیدا کرد. آشپزان ایرانی وفادار به سنت هر وقت مادهای به دستشان افتاده که طعم و عطر و رنگ و لعاب خوراکشان را بهتر کرده، در به کاربردنش تردید نکردهاند.
گوجهفرنگی مانند سیبزمینی، اهل این خاک نبود اما سریعتر و گستردهتر از آن به سفرههای ایرانی وارد شد و در حال حاضر چنین به نظر میرسد که گوجهفرنگی هزار سال است بر سر سفره ایرانیها بوده است. امروز حضور گوجهفرنگی در خورشتها، آشها، آبگوشتها و حتی بساط نان و پنیر بسیار رواج دارد.
ورود گوجهفرنگی به ایران مدیون همت مرحوم معیرالممالک و خوردن و بهکارگیریاش در خوراکهای ایرانی مدیون مرحوم عزالدوله است.
معیرالممالک از خدمت دولتی خسته و دلزده بود، اغلب در سفر فرنگ به سر میبرد و زمانی را که در وطن بود گل و گیاه پرورش میداد و کتاب و روزنامه میخواند.
در زمان یکی از توقفهایش در اروپا مقداری تخم سبزی ازجمله گوجهفرنگی که در آن زمان هنوز در فارسی نامی نداشت- فرستاد و سفارش به کشت و پروش آنها کرده بود و خانوادهاش در حیاط منزلشان در باغ فردوس چنین کرده بودند. تابستان ۱۳۰۲ قمری مرحوم عزالدوله، برادر تنی ناصرالدینشاه قاجار، بهرسم هرسال برای دیدن خاندان معیر به باغ فردوس میآید و چشمش به گوجهفرنگیهای باغچه میافتد و از اینکه اهل خانه آنها را نمیخورند و گوجههای نازنین را سمی و مهلک میدانند، متعجب میشود.
دستور میدهد آنها را بچینند و آب بگیرند و در چند خوراک متناسب برای همان روز به کار برند. بر سر سفره، شاهزاده عزالدوله خوراکهای گوجه دار را بااشتهای زیاد میخورد و دیگران با اطمینان از اینکه شاهزاده قصد آسیب زدن به خود را ندارد و لابد خوراک خوشطعمی است از آن استفاده میکنند و پس از آن بود که ایرانیان میل زیاد و تمام و کمالی به گوجهفرنگی پیدا میکنند و با آن خوراکهای رنگارنگ خوش عطر و خوشرنگ میپزند.
کمکم ایرانیان آموختند که با له کردن و حرارت دادن گوجهفرنگی میتوانند از آن رب تهیه کنند و بهعنوان چاشنی در غذاهای مختلف استفاده کنند.
در هر پاییز مردم در منازلشان رب گوجه فرنگی موردنیاز خود را تهیه میکردند اما سپس با افزایش جمعیت و کمبود وقت و توان این وظیفه به کارخانجات صنعتی تولید مواد غذایی سپرده شد و روزانه هزاران قوطی رب گوجهفرنگی را وارد بازار میکنند.
ویژگیهای بهترین رب گوجهفرنگی ایرانی
- رب گوجهفرنگی یکی از محبوبترین مواد اولیه غذاهای ایرانیست. بدون شک هر ایرانی طعم رب گوجهفرنگی را در زندگی خود چشیده است و از آن بهعنوان یک چاشنی غذا بسیار مهم در بسیاری از غذاهای ایرانی یاد میشود. بهترین مارک رب گوجهفرنگی باید دارای خصوصیات مثبت فراوانی باشد.
خصوصیات بهترین رب گوجهفرنگی در ایران باید بهصورت زیر باشد:
کیفیت بالا: در تولید بهترین مارک رب گوجهفرنگی باید از گوجههای مرغوب و مواد افزودنی مجاز و سالم استفاده شده باشد. - طعم عالی: مطمئناً مهمترین ویژگی برای انتخاب بهترین رب گوجهفرنگی ایرانی برای مردم طعم آن است.
- سالم بودن: در سالهای اخیر و با گسترده شدن بحث لاغری و سالم بودن بدن، رب گوجهفرنگی خوب باید دارای کالری مناسب و قند و چربی کم باشد.
- خوشرنگی: برای هر بانوی ایرانی رنگ رب گوجهفرنگی بسیار مهم است تا در کنار طعم عالی غذا، رنگ آن نیز زیبا باشد.
کیفیت بالا، طعم خوب، سالم بودن و حتی رنگ رب گوجهفرنگی عواملی هستند که بهترین برندهای رب گوجهفرنگی را تعیین میکنند.
لیست کارخانجات تولید رب گوجهفرنگی
- کارخانه رب آتا
کارخانه کنسروسازی آتا در سال ۱۳۴۲ توسط آقای مهندس عظیمی تبریزی در منزل شخصی ایشان واقع در سهراه ضرابخانه تأسیس گردید. ایشان به همراه خانواده خود مشغول به تهیه رب بهصورت سنتی و فروش آن بهصورت فله نمودند. پس از مدتی محل فعلی شرکت واقع در کیلومتر ۵ جاده قدیم کرج خریداریشده و شرکت به محل کنونی منتقل گردید. این کارخانه دارای مساحتی حدود ۳۲ هزار مترمربع بوده و دارای قسمتهای مختلف از قبیل سالن تولید رب گوجهفرنگی و سالن قرنطینه و برچسبزنی مربوط به آن فرآورده و سالن بستهبندی رب گوجهفرنگی دربستههای تتراپک (۵۵۰ گرمی)، سالن تولید کنسرو لوبیاچیتی و خوراک بادمجان کدو، سالن تولید و بستهبندی کنسرو ماهی و سالن بستهبندی مربای تکنفره و سالن قوطی سازی (که در حال حاضر قوطی سازی این واحد تعطیل میباشد)، ۴ انبار، سردخانه، گرمخانه (جهت قرنطینه گذاری)، تراشکاری، آهنگری و نیز آزمایشگاه کنترل کیفی که مجهز به دو بخش میکروبی و شیمیایی میباشد و در انتها بخش اداری که در قسمت در ورودی کارخانه قرار دارد. آب این کارخانه از چاه عمیق تأمین میگردد که مجهز به کلریناتور میباشد. انرژی پخت جهت تهیه محصولات از نیروی بخار تأمین میشود؛ که این بخار توسط دیگهای بخار تولید میشود.
- کارخانه گلستان عصاره (دلند)
این شرکت در ابتدا برای حصول اطمینان از مرغوبیت مواد اولیه موردنیاز رب گوجهفرنگی در سطح وسیع و بهرهگیری از روشهای نوین کشاورزی در مراحل کاشت، داشت و برداشت اقدام کرد با عنایت به موضوع این مجموعه به یکی از بزرگ ترین واحدهای کشت و صنعت ایران تبدیل گردیده است. خطوط تولید رب گوجهفرنگی دلند با استفاده از ماشینآلات تماماتوماتیک اروپایی که متکی به آخرین تکنولوژی روز جهان میباشد، در سالنهایی به مساحت ۱۵۰۰۰ مترمربع نصب و راهاندازی گردید. گوجهفرنگی ورودی به این شرکت پس از تأیید توسط واحد کنترل کیفی با کاملترین روش مطابق با استانداردهای جهانی در چند مرحله شستشو و سورت شده، پس از گذراندن مراحل تولید توسط ماشینآلات تماماتوماتیک در سایزهای ۷۵ گرم، ۵۰۰ گرم، ۱۰۰۰ گرم و همچنین اسپتیک ۲۰ کیلویی و ۲۲۰ کیلویی بستهبندی میشود.
کیفیت رب گوجهفرنگی دلند در حین تولید توسط کارشناسان صنایع غذایی در آزمایشگاه مدرن کنترل کیفیت این شرکت بررسی و کنترل میگردد. صادرات پیوسته رب گوجهفرنگی دلند باعث گردید در سال ۱۳۸۲ و ۱۳۸۳ عنوان صادرکننده نمونه استان گلستان را از آن خود نماید. امروزه رب گوجهفرنگی دلند دستاوردی خوب و بهینه است که ضمن رعایت اصول بهداشتی بتواند محصول طبیعی سالم را که لقب ارگانیک نیز به آن اطلاق میشود عرضه نماید. در میان اغلب مارکهای معتبر شناخته در ایران شامل زشک، دلند، شاهسوند و … تنها دلند پارامتر ارگانیکی را به نام خود زده است. - کارخانه زشک
منطقه زشک یکی از ییلاقات بسیار خوش آبوهوا است که دارای باغات میوه مرغوب بوده و در 30 کیلومتری مشهد واقع شده است. طراوت و طبیعت بسیار زیبای این منطقه موجب شده تا نام زشک جهت محصولات تولیدی این شرکت برگزیده شود. شرکت حسنانو تولیدکننده فرآوردههای غذایی زشک خراسان نیز در سال 1358 کار خود را با تولید انواع کمپوت و کنسرو آغاز و در سال 1375 با مدیریت جدید در کیلومتر 22 جاده سنتو در زمینی به وسعت 5 هکتار با زیربنای 8000 مترمربع احداث گردید و با خرید ماشینآلات داخلی و خارجی به ظرفیت و تنوع این واحد افزود و هماکنون با زیربنای حدود 14000 مترمربع و با بهکارگیری نیروهای متعهد و متخصص و با به خدمت گرفتن تکنولوژی روز دنیا، تعهد و مسئولیتپذیری مدیران مجرب ضمن کشت مزارع الگویی گوجهفرنگی با واریته های خاص در زمینی به مساحت 30 هکتار و تولید انواع رب در اوزان متفاوت، انواع کنسرو گوشتی و غیر گوشتی شامل: خوراک مرغ، خوراک لوبیا، خوراک لوبیا و قارچ، خوراک لوبیا و سوسیس، خوراک بادمجان، کنسرو نخود سبز، خورشت قیمه، خورشت قورمهسبزی و تن ماهی انواع کمپوت شامل: آلبالو، گیلاس، سیب، گلابی، هلو، زردآلو و انواع مربا شامل: هویج، بالنگ، آلبالو و توتفرنگی و انواع سسهای کچاپ و مایونز گام درراه اعتلای صنعت ایران اسلامی نهاده و توانسته در این راه به افتخارات زیادی نائل گردد. - کارخانه رب چینچین
مجتمع کشت و صنعت چینچین در سال ۱۳۵۱ توسط علیرضا (بیژن) قدسطینت پایهگذاری شد. در آن زمان شرکت چینچین اولین کارخانه تولید رب گوجهفرنگی در ایران بود و یکی از اولین تولیدکنندگان مرباجات و آبمیوه در ایران به شمار میرفت. همزمان با تأسیس کارخانه، دستگاههای تولید رب، آبمیوه و مرباجات از ایتالیا وارد و توسط متخصصان اروپایی نصب و راهاندازی شد. بعد از انقلاب اسلامی این مجتمع تحت نظارت دستگاههای دولتی اداره میشد تا اینکه در سال ۱۳۸۸ گروه تولیدی آریا ملل زرین مجتمع کشت و صنعت چینچین را خریداری کرد. پسازآن این گروه بهعنوان یکی از بزرگترین سرمایهگذاران صنایع غذایی، بازسازی و تجهیز ماشینآلات چینچین را آغاز کرد. در سال ۱۳۸۹ کارخانه چینچین بینالملل نیز در کنار این مجموعه قرار گرفت و وارد فرایند تولید رب گوجهفرنگی شد. در حال حاضر ظرفیت تولید رب گوجهفرنگی در مجموعه کشت و صنعت چینچین و چینچین بینالملل روزانه بیش از ۸۰۰ هزار قوطی است که این حجم تولید، چینچین را به یکی از بزرگترین مجتمعهای تولید رب گوجهفرنگی تبدیل کرده است.
- کارخانه رب تبرک
مجموعه صنعتی تبرک با تأسیس شرکت شهداب ناب خراسان در سال ۱۳۷۷ فعالیت خود را درزمینهٔ تولید رب گوجهفرنگی با ظرفیت مصرف ۲۰۰ تن گوجهفرنگی در شبانهروز آغاز نموده است. - کارخانه دشت مرغاب (یک و یک)
شرکت دشت مرغاب (سهامی عام) بانام تجاری شناختهشده یک و یک، از باسابقهترین و بزرگترین مجموعههای تولیدی صنایع تبدیلی محصولات کشاورزی کشور محسوب میشود که از سال 1346 در منطقه دشت مرغاب واقع در 145 کیلومتری شهر شیراز در استان فارس در مساحتی حدود 25 هکتار شروع به کار نموده است. شرکت دشت مرغاب با پشتوانه قدمت بالا، برخورداری از دانش فنی، فنآوری و نیروهای متخصص خود همواره درصدد بوده است بهعنوان یکی از بنیانگذاران و پیشهوران صنایع غذایی نوین ایران سطح تعالی و توسعه صنایع غذایی کشور را نیز ارتقا بخشد. نام یک و یک در کشورهای مختلفی هم چون آمریکا، انگلستان، فرانسه، آلمان، استرالیا، ایتالیا، سوئد، کانادا، ژاپن، مکزیک، چین، هند، عربستان، امارات متحده عربی، کویت، قطر، کشورهای حوزه CIS و بسیاری از کشورهای دیگر نامی آشنا و مورد استقبال است. بهزودی نیز شاهد حضور گسترده این نام تجاری در کشورهای آمریکای لاتین و آفریقا نیز خواهیم بود. - کارخانه رب نازچین
این کارخانه فعالیت خود را پس از سالها تولید بهصورت سنتی، از سال ۱۳۷۵ بهصورت کاملاً صنعتی و مکانیزه در محل ابتدای اتوبان آزادگان آغاز نموده و به تولید رب در بستهبندیهای قوطی یک کیلویی، ۵ کیلویی و شیشهای حلبهای ۱۰ و ۲۰ کیلوگرمی (مناسب کاربرد در آشپزخانههای بزرگ) میپردازد. کارخانه رب گوجهفرنگی نازچین با تولید رب و پوره گوجهفرنگی در بستهبندیهای مختلف و باکیفیت عالی، محصولاتی در جهت تأمین سلامتی، سلیقه و ذائقه مصرفکنندگان تولید مینماید. - کارخانه لئونارد
لئونارد یکی از خوش نامترین کارخانجات تولید محصولات کنسروی از جمله رب گوجهفرنگی است. این شرکت که نام اصلی آن هدف عصر طلایی است در سال 1385 تاسیس شده و از همان ابتدا تولید و عرضه محصولات با کیفیت و درجه یک را سرلوحه کار خود قرار داده است.
Sorry, the comment form is closed at this time.