۱۳ ضرر جدی آناناس برای بدن (مضرات افراط در مصرف آناناس)

گیاه شناسی و فواید و مضرات اناناس

۱۳ ضرر جدی آناناس برای بدن (مضرات افراط در مصرف آناناس)

آناناس یک میوه گرمسیری خوشمزه است که به دلیل فواید بسیار زیاد خود، طرفداران زیادی را به خود جذب کرده است. به طوری که کاربرد دارویی آناناس ثابت شده است و کمتر کسی آن را نمی‌داند. ولی افراط در مصرف این میوه پر خاصیت نیز مشکلاتی را به همراه می‌آورد و مضرات و عوارض جانبی را دربر دارد.

در این مقاله به گیاه شناسی آناناس، کاربرد دارویی آناناس و ضرر جدی آناناس برای بدن و سلامتی می‌پردازیم تا با مضرات آن برای مصرف یا عدم مصرف این میوه با توجه به شرایط خود آشنا شوید.

سرفصل‌های عنوان شده در این مقاله عبارت‌اند از:

  • گیاه شناسی آناناس
  • ترکیب شیمیایی آناناس
  • کاربرد دارویی آناناس
  • مضرات آناناس

گیاه شناسی آناناس

مضرات آناناس

آناناس یک نوع میوه گرمسیری است که ریشه آن از جنوب برزیل و پاراگوئه است. بزرگی آن ۱–۱٫۵ متر و بزرگی برجستگی روی آن تا ۳۰–۱۰۰ سانتی متر می‌شود.

جزو خانواده گیاهانی که برگ‌های نیزه‌ای و خشک دارند و که یک مجرای گلدانی شکل را تشکیل می‌دهند به حساب می‌آید. یک گیاه تک لپه، علفی و بومی مناطق گرمسیری آمریکای جنوبی است.

دارای میوه‌های خاردار و مطبوعی است که یک نوع میوه چندگانه به حساب می‌آید و در علم باغبانی به آن سینکارپ گفته می‌گویند.

دمای مطلوب به منظور رشد آناناس از ۱۵٫۵ الی ۳۰ درجه سانتیگراد است. از آب و میوه گوشت آناناس کنسرو درست می‌کنند و همچنین در جزایر فیلیپین با برگ‌های خاردار این میوه رشته‌هایی به دست می‌آورند که با آن می‌توان پارچه بافت.

طول کاشت اولین محصول آناناس از ۱۵ ماه تا ۲۲ ماه طول خواهد کشید.

  • ترکیب شیمیایی آناناس

فرمول شیمیایی طعم آناناس را «اتیل بوتانوآت» می‌نامند. آناناس رسیده شامل انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی متفاوت از جمله مواد زیر است:

ویتامین A، ویتامین‌های گروه B، ویتامین‌ C، کلسیم، آهن، منیزیم، منگنز، فسفر، روی، اسید سیتریک، اسید مالیک و همچنین آنزیمی پروتئولیتیک بنام بروملین یا بروملائین که بار اول در سال ۱۹۸۱ در این گیاه یافت شده و به فراوانی در قسمت پایین ساقه‌ی آن وجود دارد.

  • کاربرد دارویی آناناس

خواص بروملین آناناس:

ضد آماس:

از بروملین آناناس پس از عمل‌های جراحی زنان، جراحی دندان، جراحی عمومی، کوفتگی، زخم‌ها و آبسه‌ها به عنوان ضد آماس استفاده می‌شود. جالب است بدانید با عصاره بروملین می‌توان کرم و کپسول پزشکی تهیه کرد.

پیشگیری سرطان:

این آنزیم همچنین در پیشگیری و درمان برخی از سرطان‌ها  مانند سرطان پوست، سرطان سینه، سرطان ریه و  سرطان روده بزرگ کاربرد دارد به طوری که بروملین عملکرد پروتئینی که در 30 درصد از سرطان‌ها مشارکت دارد را متوقف می‌کند و می‌تواند سیستم ایمنی بدن را به منظور هدف گرفتن و نابود کردن سلول‌های سرطانی تحریک کند.

درمان آرتروز و آرتریت:

از بروملین آناناس در درمان دردهای ناشی از آرتروز و آرتریت نیز استفاده می‌شود زیرا به‌عنوان یک ضد التهاب طبیعی در بدن عمل می‌کند و باعث تنظیم شدن فعل و انفعالات شیمیایی بدن می‌شود.

درمان سینوزیت و برونشیت:

بروملین ماده‌ای تأثیرگذار برای دفع ترشحات بینی و برونشیت یا سینوزیت است.

خواص بروملین آناناس

خواص آناناس در کاهش فشار خون بالا:

ماده مغذی مثل پتاسیم که در آناناس وجود دارد می‌تواند از افزایش فشار خون جلوگیری کند و آن را کنترل کند.

این نکته قابل‌تأمل است که افرادی که روزانه به مقدار معینی آناناس مصرف می‌کنند تا 20 درصد کم‌تر از دیگر افراد دچار فشار خون می‌شوند.

خواص آناناس در سلامت کلیه ها:

این میوه کلیه‌ها را انباشته از پتاسیم نمی‌کند و افرادی که مشکل کلیوی دارند به راحتی می‌توانند از این میوه استفاده کنند.

خواص آناناس در درمان نازایی:

آناناس با آنتی‌اکسیدانی که در خود دارد می‌تواند آسیبی که اسپرم مردان به دلیل   تأثیر منفی رادیکال‌های آزاد بر روی اسپرم‌ها گذاشته است را برطرف سازد.

خواص آناناس بر پوست:

آناناس به دلیل داشتن آنتی‌اکسیدان، روی و ویتامین C باعث ترمیم سلول‌های پوست و افزایش خون رسانی به پوست می‌شود در نتیجه شادابی، جوانی، تازگی و سالمی پوست می‌شود.

خواص آناناس برای پوست و زیبایی

خواص آناناس در رفع تب و سرفه:

از دیگر کاربردهای دارویی آناناس می‌توان به آب آناناس طبیعی که یکی از بهترین راه‌ها برای کاهش دمای بدن است اشاره کرد.

همچنین به دلیل داشتن ویتامین C برای بهبود سرماخوردگی و سرفه بسیار مفید است.

خواص آناناس در استخوان بندی:

منگنز موجود در آناناس به قوی شدن و تقویت استخوان‌ها کمک می‌کند.

آناناس و قاعدگی:

این میوه باعث افزایش خون‌ریزی و همچنین افزایش سرعت قاعدگی می‌شود و همچنین دردهای سخت و طاقت فرسا را کاهش می‌دهد.

  لیست جامع تمام فواید آناناس + ویدئو

مضرات آناناس:

۱. سندرم آلرژی دهانی با مصرف آناناس:

سندرم آلرژی دهانی یعنی آلرژی به ذره‌هایی که در هوا وجود دارد مثل گرد و غبار. اما زمانی که سیستم ایمنی بدن پروتئین آناناس را با گرده اشتباه بگیرد این پدیده اتفاق می‌افتد.

از علائم این پدیده حساسیت زبان به آناناس، تحریک پذیری و خارش در زبان به مدت کوتاهی پس از مصرف آناناس است که بعد از چند ساعت خود به خود برطرف می‌شوند و در غیر این صورت باعث زخم و کهیر خواهند شد که بلافاصله باید به پزشک اورژانس مراجعه کرد.

فراموش نکنید افرادی که به آسم مبتلا هستند بهتر است از آناناس استفاده نکنند. زیرا  ممکن است دچار آبریزش بینی، اگزما و دردهایی در  شکم شوند. حتی گاهی مصرف این میوه سبب بروز شوک و حمله آسم نیز شده است.

آناناس و بارداری

۲. مضرات آناناس در بارداری:

از اهمیت این نکته غافل نشوید که در بارداری باید به موارد منع مصرف یک خوراکی توجه زیادی داشته باشید. زیرا مفید بودن آن خوراکی مهم نیست، مهم این است که برای بارداری خطرناک است یا خیر.

مصرف آناناس در بارداری عوارضی را به دنبال دارد.

آلرژی:

در اکثر اوقات آناناس در زنان باردار باعث آلرژی می‌شود. زیرا زنان در دوران حاملگی به محرک‌ها حساسیت زیادی دارند و اگر بعد از خوردن این میوه علائم آلرژی نظیر خارش و قرمزی و غیره را مشاهده کردید با پزشک مشورت کنید. چون آلرژی در این دوران خطرناک است.

سقط جنین:

در دوران بارداری مصرف آناناس به دلیل داشتن بروملین باعث انقباضات رحم، زایمان زودرس و سقط می‌شود و روی حاملگی تأثیر منفی دارد. پس بهتر است از رژیم غذایی این دوران حذف شود که باعث از دست دادن کودک نشود.

در ۳ ماهه اول بارداری اصلاً از آناناس استفاده نشود. در ۳ ماهه دوم به مقدار کم در حدود ۵۰ گرم تا ۱۰۰ گرم برای دو بار در هفته می‌توان استفاده کرد. در ۳ ماهه سوم بارداری می‌شود مقدار کم روزانه مصرف شود.

افزایش قند خون و وزن:

همچنین اگر دارای دیابت بارداری و وزن بالایی هستید از آناناس استفاده نکنید. زیرا به دلیل قند و کالری بالا برای شما مضر است.

۳. آناناس و دیابت:

شاخص گلایسمیک آناناس متوسط است. آناناس دارای مضرات برای بیماران دیابتی است زیرا آناناس حاوی مقدار زیادی قند طبیعی بالایی است و سطح قند خون را در بدن افزایش می‌دهد که یکی از اثرات جانبی جدی آناناس به حساب می‌آید و عوارض خطرناکی را به دنبال دارد.

پس باید استفاده نشود و یا با غذاهای حاوی گلایسمیک پایین مصرف شود که مشکل قند خون ایجاد نشود. بهتر است بدانید آب آناناس مقادیر زیادی قند دارد.

آناناس برای افراد دیابتی خوب نیست

۴. مضرات آناناس نارس:

مصرف آناناس نارس و نوشیدن آب آناناس نارس بسیار خطرناک است. زیرا برای انسان سمی محسوب می‌شود و می‌تواند باعث اسهال شدید و استفراغ شود.

۵. مضرات کمپوت آناناس:

میوه‌های كمپوت شده و شربت آن‌ها دارای مقادیر زیادی قند هستند  كه مصرف آن خطرناک است.

در صورتی که بسیاری از افراد وقتی بیمار هستند و ميل به خوردن در آن‌ها کاهش پیدا می‌کند و ضعيف و بی‌حال می‌شوند، به خوردن كمپوت‌ها روی می‌آورند که باعث انرژی کاذب می‌شود و قند خون را افزایش می‌دهد ولی عوارض خطرناکی در سالیان طولانی فرد را تهدید می‌کند.

به همین دلیل بهتر است از آب میوه طبیعی آناناس به جای کمپوت آن استفاده شود.

  فواید کمپوت آناناس چیست؟

۶. تداخل دارویی آناناس:

احتمال این که آناناس با انواع خاصی از داروها تداخل یابد، زیاد است که این کار می‌تواند منجر به افزایش اثرات جانبی دارو شود.

زمانی که یک آناناس تازه با آنتی بیوتیک‌هایی مثل آموکسی‌سیلین و تتراسایکلین همزمان خورده شود، امکان دارد باعث تشدید اثرات جانبی این آنتی‌بیوتیک‌ها شود.

علائم آنتی بیوتیک ها مانند آموکسی سیلین، درد سینه، خونریزی بینی، تب، لرز، سرگیجه و … هستند.

همچنین گفته می‌شود که آناناس با داروهای ضد انعقاد خون مانند وارفارین و هپارین، داروی آسپرینو امگا ۳ نیز تداخل دارد.

۷. آسیب دندان با مصرف آناناس:

آناناس می‌تواند باعث پوسیدگی دندان شود. زیرا میوه‌هایی مانند آناناس که به مقدار زیادی اسیدی هستند، در زمان خوردن شروع به یک فرآیند شیمیایی در دهان می‌کنند.

این فرآیند باعث می‌شود که مینای دندان نرم شود و دندان پوسیده خواهد شد. علائم آن شامل درد دندان و حساسیت زیاد در موقع خوردن غذاهای داغ و سرد است.

۸. روماتیسم  با مصرف زیاد آناناس:

مصرف افراطی آناناس باعث ایجاد آرتریت روماتوئید می‌شود. مصرف زیاد این میوه موجب ظاهر شدن درد در مفاصل و تحریک آرتریت خواهد شد.

۹. مصرف آناناس و واکنش‌های بروملین:

بروملین آنزیمی که در بالا درباره‌ی آن توضیحاتی داده شد، می‌تواند موجب به وجود آمدن واکنش‌هایی در بدن شود زیرا بروملین قادر به زیاد کردن مقدار آنتی بیوتیک های خاص که توسط بدن جذب می‌شوند، است و زمانی که بروملین به همراه رقیق‌کننده‌های خون استفاده شود، خطر خونریزی افزایش پیدا می‌کند.

از علائم آن اسهال و حالت تهوع است.

۱۰. مصرف آناناس و اختلالات کلیوی:

مصرف زیاد آناناس می‌تواند منجر به اختلالات مربوط به کلیه شود.

بهتر است بدانید آناناس مقداری فراوان از پتاسیم را دارد که پتاسیم بیش از حد در بدن توانایی نارسایی کلیه را دارد چون کلیه‌ها در دفع کردن آن با ادرار، به مشکل بر می‌خورند.

بنابراین، توصیه می‌شود که افرادی که به مشکلات کلیوی دچار هستند از این میوه استفاده نکنند.

  ۱۳ ضرر جدی آناناس برای بدن (مضرات افراط در مصرف آناناس)

۱۱. افزایش دفع خلط از مضرات آناناس:

مصرف بیش از حد آناناس با افزایش دادن میزان خلط سبب انسداد راه‌های تنفسی خواهد شد. همچنین عوارض دیگری نظیر گلو درد و معده درد را نیز ایجاد خواهد کرد.

عوارض آناناس

۱۲. آناناس و رفلاکس و سوزش سر دل:

در صورتی که معده شما حساس است و مشکل دارد و یا به زخم معده و سوزش معده دچار هستید، از خوردن آناناس پرهیز کنید زیرا اسیدی که در آناناس وجود دارد باعث بدتر شدن معده شما خواهد شد.

۱۳. مصرف آناناس و افزایش خون ریزی قاعدگی:

اگر قاعدگی شما منظم نیست و خونریزی شما طولانی و زیاد است از این میوه استفاده نکنید. زیرا همان‌طور که در قبل اشاره شد آناناس باعث افزایش خونریزی و قاعدگی می‌شود.

منع مصرف آناناس برای کودکان زیر ۶ سال نیز وجود دارد. زیرا آناناس حاوی مقادیر زیادی آنزیم بروملین است که مخاط گوارشی این محدوده سنی با تاثیرات این آنزیم سازگاری ندارد.

در این مقاله توضیحاتی مختصر درباره میوه‌ی خوشمزه و پرطرفدار آناناس، کاربرد دارویی آناناس و همچنین مضرات اصلی آناناس برای سلامتی بدن داده شد تا به شما در شناخت و استفاده و یا عدم استفاده از این میوه با توجه به شرایط خود کمک کند.

  طرز تهیه 6 دسر خوشمزه با کمپوت آناناس
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.